Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Lefkáda (Řecko) - recenze dovolené

o Navštíveno 5898x o
o 19.09.2011, 19:07 | Mr.Scully
Před měsícem jste mi tu na AHC doporučili Lefkádu jako ideální místo na klidnou dovolenou, takže stručná recenze v bodech a nějaké fotky :-)

Plusy:
+ velmi čisté pláže v porovnání s většinou Evropy, obvykle parádní mix písku a drobných kamínků
+ klid, pohoda, poměrně málo turistů
+ pohostinnost Řeků, žádní žebráci nebo otravní prodejci
+ řecké jídlo (samá masíčka a plody moře)
+ levné zájezdy (já měl 11 dnů za 10900 Kč - bez jídla)
+ zelený ostrov (hodně podzemní vody)
+ počasí "tak akorát"

Mínusy:
- ne tak rušný noční život (pro mě to bylo jasné plus)
- menší rozměry, takže za 2-3 dny to objedete autem celé
- prakticky žádné památky
- žádný podmořský svět (korály atd.)

Za posledních dvacet let jsem byl na dovolené na těchto místech: Španělsko, Chorvatsko, Řecko (Kréta), Řecko (Samos), Itálie, Tunisko, Turecko, Egypt a asi ještě někde. Řekl bych, že Lefkáda jasně vede. Ale je to fakt hlavně pro lidi, kteří už mají rádi klid a nehodlají na dovolené trávit noci popíjením na diskárně :-)

Na Lefkádu je ideální vyrazit před nebo po sezoně, ale jen těsně, abyste se vyhnuli období dešťů, které trvá značnou část roku. Takže tak druhá polovina června nebo první polovina září. My byli první polovinu září a teploty byly tak akorát - 30 stupňů vzduch, 25 stupňů voda. Když pojedete v sezoně a trefíte blbej rok, tak budou čtyřicítky a tolik si to neužijete.

Bydleli jsme na západním pobřeží v Agios Nikitas, podle mě jasná volba - pláž Milos patří na ostrově ke třem nejhezčím. Naopak hojně propagovaná Porto Katsiki je celkem přecpaná turisty. Asi dvě opravdu úžasné minipláže jsou pak kousek pod Milosem, jméno už nevím. Vesměs platí, že čím dál a horší cestou na pláž půjdete, tím úžasnější ta pláž pak bude :-)

Tak třeba někoho nalákám. Když budete mít dotazy, tak klidně pište. Následujou fotky :-) První je promenáda v našem Agios Nikitas.

foto k příspěvku  od Mr.Scully

Agios Nikitas v noci, fotka z pláže.

Pláž Milos vedle Agios Nikitas - naše oblíbená.

o 19.09.2011, 19:08 | Mr.Scully
Pláž kousek na jih od nás, jméno jsem zapomněl. Jasně nejlepší, ale měli jsme ji trochu z ruky.

o 19.09.2011, 19:08 | Mr.Scully
Pláž Porto Katsiki, jedna z nejlepších evropských pláží vůbec - pěkná, ale celkem dost turistů.

o 19.09.2011, 19:09 | Mr.Scully
Pak jsem si půjčil tohohle trhače asfaltu...

... a Lefkáda nám nabídla pěkné výhledy.

Další výhled...

A do třetice.

o 19.09.2011, 19:10 | Mr.Scully
Tohle je tuším Nidri, druhé nebo třetí největší městečko na ostrově, centrum různých sportů a vodních akcí.

Hlavní město, hlavní ulice (promenáda/tržiště).

Půjčili jsme si i člun a vyrazili kolem ostrova...

o 19.09.2011, 19:11 | Mr.Scully
A cesta zpátky... tohle je fotka kompaktem z letadla, tak omluvte kvalitu ;-) Měla by to být Vídeň z výšky cca 11 kilometrů.

o 19.09.2011, 20:11 | Kamil
jj, hlavně že se líbilo. Lefkáda je super.
o 19.09.2011, 20:25 | dj.DEKL
S jakou CK si jel a v jakým studiu, hotýlku bydlel ?
o 19.09.2011, 20:30 | madmaik
pro me nejhezci plaze byli ty uplne nejmensi metrovy,pristupny z clunu :) jinak parada fotky,doufam ze se tam zase pristi rok dostanu. jinak scully byl s lefkada.cz
o 19.09.2011, 20:31 | Pajk
Hej že jsem nejel sem, mínusy mi nějak nevadí. Jaký je tam vstup do moře?
o 19.09.2011, 20:49 | Mr.Scully
dj.DEKL - Lefkada Tours, středisko Agios Nikitas, studia Argo (malá, ale na přespání stačí ;-) Proti CK nelze nic namítat, delegátka je dcerou majitele a je to kočka :-)

Pajk - na západě, kde jsme byli my a kde jsou pláže hezčí, je vstup písek+mírné kamínky, cca 5 metrů to jde pozvolna a pak je najednou hloubka. Není to moc pro malý děti :-) Moře tak nějak normální - nějaký vlny byly :-)

Na východě je to prý tak, že jdeš třicet metrů do hloubky a pořád vystačíš :-) Tam je to spíš pro ty děti, no.
o 19.09.2011, 20:58 | Pajk
Škoda, že není více pozvolné. :/ Ale i tak, z fotek je to krása.
o 19.09.2011, 21:19 | Mr.Scully
No, pět metrů jsem přehnal, ale prostě na tom západě to většinou jde do hloubky docela rychle. Alespoň kolem toho Agios Nikitas. U Porto Katsiki je to pozvolnější, tam bych to viděl tak na 30 metrů.

Samozřejmě na nějakej Karibik nebo Indonésii to nemá, ale v rámci Evropy bych to dal hodně vysoko. Srovnatelný klid a pláže má snad jenom Sardinie, co jsem tak slyšel. Samozřejmě se najdou i v Chorvatsku, ale to je přeci jen taková turistická dojička, tam se musí ten klid víc hledat :-/
o 19.09.2011, 21:27 | majoni
Jo, jo. Lefkada je super, byli jsme tam vloni, kvůli dětem sezonu (škola) a bylo to přeplněný, hlavně kvůli tomu, že je to spojený mostkem s pevninou. Mimo sezonu to bude lepší.
JO, KORÁLY ANI JINÉ TROPICKÉ ŽIVOČICHY NEHLEDEJ VE STŘEDOZEMNÍM ANI PŘILEHLÉM MOŘI, VYJMA EGYPTA. JEN V TROPECH A BLÍŽ ROVNÍKU.
Super fotky !!!
o 19.09.2011, 21:51 | Mr.Scully
majoni - to jste ale právě byli někde mezi Lefkádou a Nidri, ne? Tam je to blízko pevniny a je tam nejvíc "narváno". V Agios Nikitas bydlí podle mě tak stovka místních a navíc je tam tak dvě stovky turistů, víc ne, je tam jeden menší hotel a tak deset studií po pěti pokojích, dejme tomu. Na pláži Milos jsme kolem sebe rozhodně měli pravidelně tak 15x15 metrů místa, obvykle i víc.
o 19.09.2011, 22:20 | Pajk
Lupni sem více fotek s mořem prosím. :)
o 19.09.2011, 23:06 | Mr.Scully
Tady je naše pláž (Milos) zblízka...

o 19.09.2011, 23:06 | Mr.Scully
A ještě víc zblízka :-)

o 20.09.2011, 00:05 | PachezZ
Na fotce 19.09.2011, 19:08 je to Kevalikefta nebo Megali Petra ne? z Kalamitsi kolem hriste dolu serpentinama...
Nám pro změnu na rychlý okoupání vyhovoval Gialos...
o 20.09.2011, 00:08 | PachezZ
Škoda letět letadlem když se dá jet trajektem :) A dovolená začne už v Benátkách :)

foto k příspěvku  od PachezZ

o 20.09.2011, 00:29 | Mr.Scully
PachezZ - ano, Kefalifketa, podle mě nejlepší místo na koupání, ale ten přístup je tam blbej, no :-)

Trajekt dobrej :-)
o 22.09.2011, 23:25 | majoni
mr.Scully:
byli jsme ve Vassilikos a obecně celý ostrov byl v sezoně přelidněný právě onou spojitostí s pevninou. Nebyli jsme na jednom místě, vždy máme půjčené auto na celou dobu a jezdíme po nejlepších (nejhezčích) plážích ostrova.
Porovnával jsem Lefkadu ohledně množství lidí s Kefalonií, Zakynthosem, Korfu, Samosem, Kosem, Rhodosem, Santorini a letos Karpathosem. Nejlepší dojem, co se týká čistoty a teploty vody a nejmíň lidí bylo na Karpathosu, opravdu úžasný ostrov, doporučuju, srovnatelná je Kefalonia (je blíž), Zakynthos taky pěkný, ale moc lidí, Kos, Rhodos - hnus. Úžasné musí být Kyklady - má někdo zkušenosti? Milos, Naxos, Paros, to musí být nádhera.
o 23.09.2011, 12:44 | Mr.Scully
majoni - možná jsi tam právě byl v sezóně? Já na nějaké větší množství narazil snad jen přímo v hlavním městě a pak samozřejmě na Porto Katsiki.

Díky za tip na Karpathos, píšu si :-) Rhodos bych ani nezvažoval, to je hrozně profláklá destinace, musí tam bejt spousta Čechů s řízkama :-)
o 25.09.2011, 10:41 | Verano
na lefkádě sem byl před několika lety,konkrétně také agios nikitas a na tu pláž vedle sme se chodily koupat,byl tam horší nějakej přístup a nebo se dalo ze zhora od těch vilek. také mohu doporučit,pláže opravdu parádní
o 30.06.2014, 14:19 | Crimson
Lefkada vs Baška ostrov Krk (jsem ušetřil za letadlo :-)

foto k příspěvku  od Crimson

o 30.06.2014, 14:19 | Crimson

foto k příspěvku  od Crimson

o 30.06.2014, 15:00 | AR
kolik bereš od místních za propagaci? protože kde je crimson tam je reklama na rabac.
o 30.06.2014, 15:43 | Crimson
tohle je ale Krk Baška
o 30.06.2014, 15:56 | Dave1984
Myslím, že Řecko se s rybníkem Chorvatsko srovnat nedá co se týče moře :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.6035 sekund.